Lessen

Bij het piano leren spelen staat het plezier in het muziek maken voorop. Stapsgewijs help ik jou bij het ontwikkelen van je muzikale- en technische vaardigheden. Er kan in allerlei stijlen gespeeld worden, je ontdekt vanzelf welke muziek je graag speelt. Ook het samenspel op één of twee piano’s of het begeleiden van een andere instrumentalist kunnen aan bod komen. Ik streef ernaar om je speelniveau steeds een stapje omhoog te trekken, maar je kunt je in je eigen tempo ontwikkelen. Om vooruitgang te boeken is het wel belangrijk dat je regelmatig oefent. Een eigen piano is daarvoor noodzakelijk.

Lessen kunnen op elk moment van het jaar starten.
De lessen zijn op maandag, woensdag en donderdag.


Lesvormen

1. Individuele les

  • De individuele lessen zijn wekelijkse lessen van 30 of 45 minuten.
  • Gevorderde leerlingen kiezen soms voor een tweewekelijkse les (45 of 60 minuten).
  • Vergevorderde leerlingen, die goed zelfstandig kunnen werken kunnen een tien-lessenkaart nemen met lessen van 45 (of 60) minuten.

2. Duoles: met z’n tweeën les op twee piano’s

In mijn leskamer staan twee goede, kwalitatief gelijkwaardige piano’s. Hierdoor kunnen leerlingen die duo-lessen volgen ieder op een eigen instrument spelen. Bovendien biedt het de extra mogelijkheid voor samenspel op twee piano’s.

Een of tweemaal per jaar organiseer ik een leerlingenconcert. De leerlingen spelen dan op een mooie vleugel. Het gaat hierbij niet in de eerste plaats om de prestatie, maar om de ervaring van het voorspelen voor publiek. Na afloop van een uitvoering sluiten we gezellig af met een hapje en een drankje.

Met je vriendje of vriendinnetje samen op les? Dit kan al vanaf de leeftijd van 8 jaar. Het is gezellig om met een leeftijdgenootje les te hebben en het werkt vaak ook stimulerend. Samen ontdekken wat er op de piano allemaal mogelijk is. Met z’n tweeën kun je ook allerlei stukjes samenspelen, zowel op één als op twee piano’s. Dat is leuk en leerzaam tegelijkertijd.

Dus zoek een maatje en meld je aan!